Púder Nélkül

2011.12.09. 13:00

Karácsony: Odett szűk családi körben tölti a szentestét

Bár már évek óta Budapesten élek, a karácsonyt mégis minden alkalommal otthon töltöm, többnyire szűk családi körben – mondja Polgár Odett. A most 23 éves énekesnőnek eddig karácsonyfája sem volt a fővárosi lakásában, idén azonban ott is feldíszít egyet.

Gyuricza Ferenc

Odett számára a karácsonynak ma már nincs különösebb misztériuma, azt mondja, ő a hétköznapokban szeretné megélni mindazt a tartalmat, amit a karácsony, mint a szeretet ünnepe hordoz magában. Gyermekként még természetesen egészen másként viszonyult az ünnephez, családi összejövetelekre, kiadós lakmározásokra és persze örömteli ajándékozásokra emlékszik vissza.

– A mi családunkban meglepetés volt a karácsonyfa, a Jézuska hozta – árulta el elöljáróban az énekesnő. – Általában úgy zajlott a díszítés, hogy apukám a húgommal együtt kézen fogott bennünket, és elvitt valahova. Volt, hogy csak sétáltunk és várost néztünk, de olyan is előfordult, amikor beültünk valahova. Mindig kitalált valami ürügyet, hogy szenteste délutánján ne legyünk otthon. Ezalatt anyukám nemcsak a vacsorát készítette el, ami egyébként a mai napig az ő feladata, de titokban a karácsonyfát is feldíszítette, illetve előkészítette az ajándékokat. Nyilván gyermekként nagyon fontos volt számomra az ünnep, hiszen az ajándékozás miatt felértékelődött ennek a szerepe, ma azonban már nem ez motivál engem a karácsonyban. Sokkal fontosabbnak tartanám, ha az emberek a hétköznapokban ugyanolyan szinten meg tudnák élni a szeretet érzését. Éppen ezért nekem egyáltalán nincsenek különösebb karácsonyi ajándék vágyaim sem.


Odett azt is elmondta, hogy nem tartozik a karácsonyra hetekkel-hónapokkal előre készülők közé, nála az ajándékok beszerzése vagy éppen elkészítése szinte az utolsó pillanatokban, amolyan ad-hoc jelleggel történik, még azt megelőzően, hogy hazatérne Zalaegerszegre. A szentestét szüleivel és húgával tölti otthon négyesben, de a három nap alatt a nagyszülőket, rokonokat és barátokat is végiglátogatja.

– Énekesnőként a karácsony számomra már nem csupán a családi ünnep miatt fontos – tette még hozzá Odett. – Éppen most dolgozom azon, hogy egy karácsonyi dallal lepjem meg a közönségemet. Még ugyan nagyon a kezdeti stádiumban vagyunk, egyelőre csak gondolkodás szintjénél tart a dolog, de már foglalkozom vele. Ha 2011-ben nem készül el, akkor természetesen jövőre, 2012 karácsonyán fogom majd bemutatni.


HIP-HOP EGYÜTTESSEL IS DOLGOZIK
Polgár Odett 1988. szeptember 8-án született. Általános iskolai tanulmányait a zalaegerszegi Mindszenty-iskolában végezte, majd a szintén megyeszékhelyi Zrínyi Miklós Gimnázium diákja lett. A középiskola után a fővárosba vitte a sorsa. Mindössze 17 éves volt, amikor megismerte az egész ország, a Megasztár című műsorban tűnt fel. Az Odett és a Go Girlz nevű formációval lett aztán igazán népszerű. Időközben csatlakozott a Realistic Crew nevű hip-hop együtteshez is.


Szerző: Gyuricza Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!