Púder Nélkül

2011.12.16. 06:04

Szenvedélyes színész Jóban Rosszban

Erőteljes, humoros karaktereket játszik, ám a való életben is vidám, harsány ember Csuja Imre. Az Üvegtigris mára ikonikussá vált Csokija a filmes szerepek mellett több színházi darabban és egy televíziós napi sorozatban is látható.

Matolcsi Renáta

Bár ez utóbbi forgatásának már vége, azt mondja, a Jóban Rosszban Guszti bácsija is egy szerep volt a sok közül, mégis szívesen formálta meg a nagyhangú, hirtelen haragú, ám jó kedélyű erdélyi rokon karakterét. 
A legendás színész könnyen felvette a napi sorozattal járó lendületes munkatempót, élvezte a munkát. Ráadásul a forgatásokon sok ismerőssel és egy családtaggal is találkozott, amitől még jobban érezte magát a felvételek közben.

- Ez is egy munka volt, amire fel kellett készülni. Guszti bácsi nem egyszerű eset, de jópofa, humoros, lendületes, pálinkakedvelő, családszerető ember, akiben benne van egy jókora adag apai féltés – mondja sorozatbeli szerepéről. - A forgatások jó hangulatban teltek, hiszen a színészek egy részét korábbról, személyesen is ismertem. Akikkel pedig még nem találkoztam, csak a képernyőn láttam őket, azokkal is hamar megtaláltam a közös hangot. A lányom, Fanni is szerepelt már a sorozatban, illetve a vejemmel, Telekes Péterrel is voltak közös jeleneteink – meséli, bár bevallja, tévét nem igen néz, mert esténként a színpadon a helye.

Az Örkény Színházban öt darabban látható, többek között Arthur Miller Pillantás a hídról Eddie-jét játssza, míg a Thália Színházban a Csónak című előadást próbálja, melynek januárban lesz a premierje.
A Jászai Mari-díjas, Érdemes művész elismeréssel jutalmazott színész több darabról is tárgyal, ezekről egyelőre nem akar beszélni, mert még nem publikusak, ám újabb filmszerep egyelőre nincs kilátásban. 
Mindesetre decemberben sincs sok szabadnapja, folyamatosan játszik és próbál, viszont az ajándékok utáni keresgélésre mindenképpen szakít időt.

- Szenteste nincs előadás, karácsonykor összejön az egész család, közösen ünnepelünk– tette hozzá Csuja Imre, aki közel ötven játékfilmben játszott már, köztük az Üvegtigris három részében, a Valami Amerika 2-ben, vagy az Argóban. A Nincsen nekem vágyam semmi című filmben nyújtott alakításáért a legjobb mellékszereplő kategóriában a filmkritikusok díját nyerte el. Sőt, sokan emlékezhetnek rá a Rém rendes család Al Bundy-jének szinkronhangjaként is.

Szerző: Matolcsi Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!