Púder Nélkül

2012.02.20. 14:48

Hullik, zsíros, töredezett, korpás

A magyarok egyharmada elégedetlen a hajával. Az egyik kozmetikai vállalat felmérése szerint a panaszra legtöbbször a zsírosodás, a hajhullás és a hajkorpa ad okot.

Napló Online

Az ezerfős kutatás válaszadóinak 31 százaléka számolt be arról, hogy problémát jelent a haja túlzott zsírosodása, a negyedük hajhullásra vagy pedig hajkorpára panaszkodott. Hajának töredezettsége minden ötödiknek, túlzott szárazsága pedig a magyarok 13 százalékának okoz nehézségeket. Ezen belül a nők általánosságban több gondról számoltak be, mint a férfiak. Szakértők szerint a nők gondjainak nagy része a szépségért folytatott harcban keletkezik, mely igencsak megviseli a hajat.

"Bár a haj egészségét a gének is befolyásolják, a haj károsodásáért a rendszeres hajvasalás és hajsütés is felelős, ebben nagyrészt a nők érintettek" - emelte ki a megkérdezett szakember, aki hozzátette: annak ellenére, hogy a lakosság egyharmada elégedetlen a hajával, hajerősítő készítményeket csak a nők 23, a férfiaknak két százaléka használ. A boltokban pedig megtalálhatóak azok a hajápolási készítmények, melyek a gondokra megoldást kínálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!