Púder Nélkül

2014.09.03. 09:59

A hordozó kendő megkönnyíti az anyukák életét

Szombathely – Leleményesnek kell lenni, hogy kitaláljuk, miként oldjuk meg a kisbabával való bevásárlásokat, a cipekedés önmagában is gond, és sok kismamának a dereka is fáj.

Merklin Tímea

Gyermekecske, babakocsi, szatyrok – ezt mind szállítani kell hazafelé a boltból. Sok fiatal nő éli át gyermeke megszületése után azokat a nehézségeket, hogy kialvatlanul, fájós derékkal is menni kell, ha nincs kire hagyni a babát, őt is vinni kell, és ha emeletes házban lakik, az emeletre is fel kell juttatni babát, kocsit, és az esetenként több táskányi különféle holmit, árucikket.

Ruborits Janka (26) a 4 hónapos Kornélkával és Káldy Judit (29) a 3,5 hónapos kis Balázzsal.

A Fő téren beszélgettünk néhány anyukával, akiknek a mozgását láthatólag megkönnyítette a babahordozó kendő. Ruborits Janka (26) a 4 hónapos Kornélkát köti magára kendőben. Hogy találta ezt a megoldást?

- Az volt a kiinduló probléma, hogy a  kisfiam nehezen tudott elaludni. Ajánlották a hordozókendőt, beszereztük, megoldódott az elalvás. De könnyen le tudunk így ugrani a boltba, használom főzés és tévénézés közben is. A harmadik emeleten lakunk, ahova rendszeresen két táskát kell felvinnem gyerekkel. Ha Kornél kendőben van rajtam, szabad a kezem. A kendő pamut, rugalmas, addig lehet használni, míg a baba 9 kilogrammos nem lesz, akkoriban kezd el majd ülni is.

Amint a képen látszik, a babákat elöl is, hátul is lehet hordozni - Kóta Tóth Tímeától tanulják az anyukák a kendőkötési módokat.

Káldy Judit (29) a 3,5 hónapos kis Balázzsal érkezik. Ő szövetkendőt használ – 4,5 méteres anyag -, amit máshogy kell megkötni. 5-7 kilogrammos babát még elöl lehet hordozni benne, aztán, ha nehezedik, lehet benne a csípőre, a hátra kötni a gyereket. Kóta Tóth Tímeától kért segítséget a kendőkötés módjainak megtanulásához.

Elöl gyerek, hátul gyerek, és még tornászni is lehet - Szákovics-Varga Ildikó védőnő, aerobic edző a babával együtt való mozgás örömét mutatja.

- Nagyon egyszerűsíti a közlekedésünket a kendő, ha felkötöm a babát magamra. Ha gondolom, behúzom a fejére az anyagot, így kevesebb számára az inger, könnyen elalszik. Ha a kezemben van, nem tud annyira megnyugodni. A pocakban is így volt: hallotta a szívdobogásomat, együtt mozogtunk, mozgunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!