Púder Nélkül

2014.11.12. 15:50

Táskatrend: Szőrök, rojtok, festmények, képek a divattáskákon

Szombathely - Az őszi táskadivat igazán széles skálán mozog. A klasszikustól az egészen apró, művészi megmunkálású daraboktól a giccsesig, minden megtalálható.

Merklin Tímea

Szinte elveszünk a rengeteg színben, mintában, formában, a táskákban keverednek a fantasztikus anyagkombinációk, sokfélék a díszek, a pántok. Szakértőnket, Hábetler Zoltán divatcipő üzlettulajdonost kérdeztük, mely táskák a legtrendibbek a sokféleségben.

Egzotikus állatokat idéznek a szezon legszebb táskái, zebrát, párducot, hogy legalább ennyi kis utalással melegebb tájakon érezhessük magunkat.

– Hódít a nagyméretű kézitáska. Ezekbe a táskamodellekbe garantáltan belefér mindaz, amit szeretnénk magunkkal vinni. Semmit nem kell otthon hagynunk. Akaszthatjuk vállra, de kézitáskaként is hordhatjuk. Jönnek a színes hüllőbőr imitációk, de boríthatja a táskát toll vagy szőrös anyag is – mondja Hábetler Zoltán.

Feltűnnek újra a kígyó- és krokodilbőr imitációk.

– A nagy méreteken túl, ne lepődjünk meg, ha a táskákra képek, esetleg festmények kerülnek díszítésként. Ezeknél a méreteknél szükség van a tartás biztosítására is, ezért a táskák alapját merev anyagok alkotják.

Divatosak lehetünk az egyszínű lakkos felületekkel is, mint képünkön Dobos Andrea a szép piros táskával. A díszítés idén is gazdag: most pántok, fényes csatok, kapcsok teszik izgalmasabbá az anyagokat. Fotó: Tímár Gergely

Tökéletesek lehetnek öltözékünkhöz a téli hónapokban a szőrős táskák. A kombinációk ötvözik az évszak elvárásait: a meleget és kényelmet. Méretben itt is megjelennek a nagyobbak, lekerekített négyszögletes formákkal. A hüllőbőr vagy hüllőbőr imitáció divatja sohase múlik el. A természetes hatású vagy a különlegesen színezett lesz most divatos. A két stílust azonban ne kombináljuk! Amennyire különlegesek ezek az anyagok, annyira különleges a kidolgozottság is. Megfigyelhetjük a nagy oldalzsebeket és a csodálatosan harmonizáló pántokat.

Jönnek megint a neon színek is, amelyek valósággal világítanak, láthatóvá tesznek minket, és a hideg évszakban egy kis fényt hoznak a szürke hétköznapokba. Ezek a táskák azoknak ajánlhatók, akik szeretnek a figyelem középpontjába kerülni. Feltűnőek, de jóval visszafogottabbak a rojtos táskák. Minél hosszabbak és feltűnőbbek a rojtok, annál jobb. A rojtos stílus önmagában is feltűnő, hogy semmilyen más díszítés nem szükséges a táskára. Az anyaga lehet fényes és matt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!