Púder Nélkül

2015.01.02. 20:15

Az igéző pillantásért: ha szeretnénk tartós hatást elérni a szemöldök színezésében

Ha unjuk már, hogy más segítsége kell szemöldökünk tartós festéséhez, akkor ajánlom az alábbi cikket.

Pusztai Fanni

Pár éve már vezető trend a dús, hangsúlyos szemöldök. Én sohasem szedtem vékonyra a szemöldökömet, szeretem a formáját, és bár eleve sötétebb, mint a hajszínem, de szeretem még ennél is jobban hangsúlyozni, ezért körülbelül havonta egyszer befestem világosbarna szemöldökfestékkel. Ceruzával és szemhéjpúderrel is kihúzhatjuk szemöldökünket, de akinek kellő sűrűségű és tartósabb hatást szeretne elérni, annak ajánlom a tartós festést.

Szőke hajúak használják az általam is alkalmazott világos barna színt, barna hajúak pedig a sima barna színűt. A fekete színt nem igazán ajánlom senkinek, mivel a barna is igazán sötét lesz olykor, különösen, ha a kelleténél tovább tartjuk szemöldökünkön a festéket. Talán akinek igazi hideg fényű fekete haja van, az alkalmazza a fekete festéket (sőt a fekete lilás és kékes fényű árnyalatban is kapható).

Bár sokan lényegtelennek tekintik, de szenteljünk mindig kellő figyelmet a szemöldökünknek, mivel ez ad igazi keretet, karaktert az arcunknak. Kozmetikusoktól tanultam el a módszert. A festéshez szükségünk lesz fodrászkellék boltban kapható szemöldökfestékre. (Hajfestékkel soha ne kísérletezzetek!) Valamint ehhez kapható színelőhívó folyadékra, melynek 2 fajtája is létezik, az egyik teljesen folyékony és átlátszó, ebből 10 csepp kell 1 cm festékhez, én most a másik, kicsit krémesebb fajtáját használtam, ebből kicsit kevesebb mennyiséget kell csepegtetni, mint maga a festék, amiből, mint említettem, egy cm-es csík a két szemöldökre elég lesz.

Szemöldökfestékre, színelőhívóra és fültisztítóra van szükségünk

A két anyagot egyneművé keverjük, majd ezt a krémet vigyük fel a megtisztított szemöldökünkre.

A két összetevőt gondosan egyneművé keverjük egy tálkában

Óvatosan igyekezzünk csak a szemöldök vonalába kenni, de ha a vonal mellé megy, az sem gond, maximum enyhén megfoghatja a bőrünk, mely egy nap után lekopik.

Alaposan fedjük be szemöldökünket a festékkel és hagyjuk hatni

Teljesen fedjünk be a pasztával minden egyes szálat, hagyjuk 5 percig a szemöldökünkön a festéket, majd egy nedves vattakoronggal töröljük le alaposan.

Nedves vattakorongokkal töröljük le maradéktalanul a festéket. Fotó: Pusztai Fanni

Én ezután be szoktam kenni egy kis körömvirágkenőccsel, hogy megnyugtassa a bőrömet.

Még jó pár hétig megmarad a színeredmény, ha kopni kezd a szín, fessük be újra. A festék és a színelőhívó még jó ideig elég lesz, akár egy évig is, így jóval olcsóbban és egyszerűbben megoldhatjuk a szemöldökfestést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!