Púder Nélkül

2016.01.09. 09:44

Öt perc smink, mely egy egész nap kitart

Olykor hallani nőktől ilyet beszélgetés közben: „Ááá, nekem nincs időm sminkelni!” Pedig öt perc alatt olyan természetesen szép arcot varázsolhatunk magunknak, ami nem hivalkodó, mégis emel az ember kinézetén, és ami nagyon fontos: az önbizalmán - állítja Kemény Kata szépségtanácsadó, akit az otthon is alkalmazható praktikákról kérdeztünk.

Merklin Tímea

- A reggeli rutinunkban benne kell, hogy legyen az arctisztítás és valamilyen nappali krém használata - mondja szakértőnk -, ez megfelelő előkészítés a sminkhez. És innentől kezdve mérhetjük az időt.

Kemény Kata szépségtanácsadó saját magán mutatta be, milyen egyszerű otthon elkészíteni a sminket
Fotó: Merklin Tímea

1. LÉPÉS (30 másodperc): Alapozás, amelyhez használhatunk a bőrszínünkkel azonos vagy egy árnyalattal világosabb alapozót, vagy „BB" (beauty balm) krémet, amely vitaminokat, hidratáló anyagokat, ápoló összetevőket tartalmaz, egységesíti a bőrfelszínt, természetes megjelenést ad - olyan, mint egy alapozó és egy hidratáló keveréke.

2. LÉPÉS (30 másodperc): Korrektor a kis bőrhibákra és a szemkarikákra, majd az alapozást púderral fixáljuk. Ha mattitó port tartalmazó alapozót használtunk az 1. lépésben a fixálás nem szükséges.

3. LÉPÉS (3 perc): Szemfestés. Először megigazítjuk a szemöldök ívét, ha szükséges, akkor sötétbarna vagy sötétszürke szemhéjpúderral adjuk meg a formáját, mert ez szép keretet ad az arcnak (1 perc). Ezután világos árnyalatú (a bézs, a kávébarna vagy a szürke árnyalatai) szemhéjporral árnyékoljuk a felső szemhéjat, szemceruzával - amely ezúttal szürke - a felső, majd az alsó szempillák tövébe vonalat húzunk, utána ferdére vágott ecsettel ráfestünk a ceruzás vonalra, ezzel tartósítjuk a szemhéjkontúrt. Elsatírozzuk, hogy természetesebb legyen a hatása (1 perc). A spirálozás zárja ezt a mozdulatsort. (1 perc)

4. LÉPÉS (30 másodperc): Pirosítás. Az arccsontra barackszínű vagy halvány rózsaszín arcpírt teszünk - ahogy egy leheletnyit a szemöldökcsontunkra is - ferdére vágott pirosító ecsettel.

Az arccsontunkra barackszínű vagy halvány rózsaszín arcpírt teszünk ferdére vágott pirosító ecsettel
Fotó: Merklin Tímea

5. LÉPÉS (30 másodperc): Szájfény vagy természetes hatású, világos színű rúzs használatával fejezzük be az öt perc sminket.

Mosolyogjunk bele a tükörbe, és kívánjunk magunkat szép napot, hogy a környezetünkben is mindenkinek az legyen! Bónuszként egy trükk: ha bézs színű szemceruzával meghúzzuk a szem alsó vízvonalát, nyitja a tekintetet, egész nap frissek leszünk, de legalábbis annak fogunk látszani!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!