Receptek

2012.01.18. 14:44

Aszalt szilvával tűzdelt szarvascomb rózsaszirommártásban, mandulás burgonyagolyóval

Íme Kosztelnik Lászlóné, nagykanizsai olvasónk receptje!

Vas Népe

1 kg szarvascomb
15 dkg aszalt szilva
5 dl vegyes virágméz
3 dl vörösbor
2 dkg mustár
rozmaring

õrölt bors
A gombócokhoz:
burgonya
1 tojás

õrölt bors
szerecsendió
mandula
olaj (a sütéshez)
A mártáshoz:
5 marék rózsaszirom
2 evõkanálnyi kristálycukor
fél citrom leve
vörösbor

 

 

 


Az aszalt szilvákat vékony szeletekre vágjuk és egy éjszakára virágmézbe áztatjuk.

A megtisztított szarvascombot az áztatott aszalt szilvával megtűzdeljük. A visszamaradt mézet a vörösborral és a mustárral összeforraljuk. Ezután a kihűlt páclében 2 napig érleljük a combot.

Pácolás után a húst fűszerezzük, majd kb. 40 perc alatt – páclével locsolgatva – készre sütjük. A mártáshoz előbb 3 marék rózsaszirmot veszünk, és 2 órán át áztatjuk 5 dl felforralt vízben. Ezután a leszűrt levet összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a fél citrom levét, a maradék rózsaszirmot, majd lassú tűzön lekvár sűrűségűre főzzük. A kész lekvárt a vörösborral és vágott rózsaszirommal gazdagítjuk.

A burgonyát megfõzzük, összetörjük, tojást, sót, borsot és szerecsendiót keverünk hozzá, golyókat formázunk belőle, szeletelt mandulába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.

Önnek is van egy jó receptje? Küldje el nekünk! Kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!