Receptek

2012.07.16. 12:16

Krémes kávés sütemény

Finom desszert egy vasárnapi ebéd után a krémes kávés süti. Igaz, az elkészítéséhez kell némi idő, de megéri a fáradtságot.

Simon Erzsébet

Horváthné Miklós Marcsi a krémes kávést ünnepi alkalmakra ajánlja.

Hozzávalók: 6 tojás, 6 evőkanál porcukor,1 dl étolaj, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 evőkanál kakaópor, 1 csomag sütőpor, 1 kis tasak három az egyben kávé.

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport és a keményítőt, aztán a kávét, végül a tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben sütjük.

A krém hozzávalói: 2 csomag tejszín ízû pudingpor, fél liter tej, 4 evőkanál kristálycukor, ezeket felfőzzük, majd kihűtjük. 25 dkg rámát 4 evőkanál porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt pudinggal összevegyítjük. A krémet osszuk két részre, a fehéren maradóba keverjünk egy csomag vaníliáscukrot, a másik felébe egy evőkanál kakaóport, két evőkanál instant kávét, és egy evőkanál porcukrot. A kihűlt tésztára először a fehér, majd a barna krémet kenjük. A tetejére 10 dkg étcsokit két evőkanál étolajjal gőz fölött kikeverünk, a tésztára simítjuk, hűtjük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!