2013.05.09. 14:50
Halgombócos halászlé recept
Olvasónk Szárnyas Ferenc receptje.
Hozzávalók:
1-2 kg hal
2-3 fej hagyma
1 evőkanálnyi pirospaprika (lehetőleg házi)
1 kiskanálnyi őrölt bors
olaj
liszt
1 tojás
só
csípős paprika ízlés szerint
Elkészítés:
Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, a tűzről lehúzva pirospaprikát, kevés őrölt borsot és sót teszünk hozzá, vízzel felengedjük. Belerakjuk a hal aprólékait, és alaplevet készítünk. Ha elkészült, leszűrjük, majd hozzáadjuk a haltestet. A hal fajtájától függően kb. 30-45 perc alatt megfőzzük. Kivesszük az alapléből, aborda- és gerinccsontot eltávolítjuk. Apró lyukú darálón ledaráljuk, nyers tojással, kevés őrölt borssal, kevés sóval és amennyi lisztet felvesz, jól összedolgozzuk. Galuska sűrűségű tésztát kell kapnunk. Vizes kanállal az alaplébe szaggatjuk, és kifőzzük. Vegetával is készíthetjük, de vigyázzunk, mert az alaplé is sós. Ízlés szerint csípős paprikát is adhatunk hozzá