Receptek

2013.10.27. 16:40

Olaszos ízkavalkád - tésztakülönlegesség

Ezúttal olaszosan elkészített tésztakülönlegességet kínál fiatal hobbiszakácsunk, Büttner Márton.

Németh András

Nem kell túl sokat vacakolni az egytálétellel, a végeredmény mégis valami különlegesség, köszönhetően a hozzávalóknak, mondja Büttner Márton. Ezek pedig a következők: friss bazsalikom, petrezselyem, pármai sonka, cukkini, fokhagyma, friss őrölt bors, parmezán sajt, főzőtejszín, olasz durum száraztészta, száraz fehérbor, rókagomba vagy vargánya. Elkészítés: A tésztát sós vízben puhára főzzük. Előpároljuk a felszelt gombát, a darabokra vágott cukkinit. Ezután egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, belehelyezzük a pármai sonkát, az előpárolt gombát, a cukkinit, beletesszük a késnyéllel összenyomott fokhagymát (ízlés szerint 3-4 gerezdet), és fedő alatt pár percig hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Levesszük a fedőt, hozzáöntjük a tejszínt, a száraz fehérbort, majd friss borsot őrlünk rá, és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. Rászórjuk az apróra vágott bazsalikomot és a petrezselymet is. Ez utóbbiakat akkor tegyük bele, ha már kissé kihűlt a forró alap, hogy a vitaminok megmaradjanak. A serpenyőben aztán mindezeket összeforgatjuk, s máris lehet tálalni az ételt. A tetejéről ne sajnáljuk a reszelt parmezán sajtot. Egy félbevágott koktélparadicsom és egy bazsalikomlevél tökéletes díszítést adhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!