Receptek

2013.11.24. 13:40

Diós, almás rakottas

Egy kiadós leves után desszertként tehetjük az asztalra hobbiszakácsunk, Horváth Istvánné ajánlatát.

Simon Erzsébet

Hozzávalók: 8 zsemle, 7 dl tej, 2 tojás, 1 vaníliás cukor, 4 evőkanál kristálycukor. A pudinghoz: 2 csomag csokoládé puding, 8 dl tej, 5 evőkanál kristálycukor, 5 dkg étcsokoládé. A töltelékhez: 1 kg reszelt alma, 15 dkg darált dió, kevés őrölt fahéj, 4 evőkanál kristálycukor. 5 dkg ráma a tepsi kenéséhez.

Diós-almás rakottas Fotó: Simon Erzsébet

A pudingot a tejjel, cukorral, csokoládéval felfőzzük. A reszelt alma levét kinyomjuk, összekeverjük a darált dióval, a cukorral és a fahéjjal. A száraz zsemléket felszeleteljük. A tojásokat felverjük, s a langyos tejhez adjuk a cukorral és a vaníliás cukorral . Jól elkeverjük, a zsemléket belemártjuk. A kivajazott tepsibe rakjuk a felét. Erre a zsemlére rákenjük a pudingot, majd az almás tölteléket. Végül a maradék tejben áztatott zsemlével befedjük és 20-25 perc alatt készre sütjük.

Horváth Istvánné Marcsi egy újabb finomsággal örvendezteti meg a Vas Népe konyhájának olvasóit. Az édességet önállóan is asztalra tehetjük, de ebédre is kitűnő egy gazdag leves után


Horváth Istvánné Marcsi egy újabb finomsággal örvendezteti meg a Vas Népe konyhájának olvasóit. Az édességet önállóan is asztalra tehetjük, de ebédre is kitűnő egy gazdag leves után Fotó: Simon Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!