2013.12.10. 14:21
Karácsonyi püspökkenyér recept
Olvasónk Kerkay Zita receptje.
Hozzávalók:
20 dkg többféle mazsola
20 dkg aszalt szilva
25 dkg vaj
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
20 dkg nádcukor
3 evőkanál méz
2 narancs héja és leve
3 evőkanál kakaó
3 tojás
25 dkg liszt
5 dkg darált mandula
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál sütőpor
Elkészítés
A mazsolát, az apróra darabolt aszalt szilvát, a vajat, a mézeskalács fűszerkeveréket, a nádcukrot, a mézet, a narancsok levét, héját és a kakaót összemelegítjük egy edényben. Ha már egyneművé vált, hozzáadjuk a felvert tojásokat, a lisztet, mandulát, szódabikarbónát és a sütőport. Az egészet összemelegítjük,és sütőben a legalacsonyabb lángon 1,5 óráig vagy tűpróbáig sütjük.