2014.02.09. 12:11
Gesztenyés tekercs recept
Olvasónk Székely Ferencné receptje.
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg darált keksz
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
0,5 dl rum
1 evőkanál kókuszreszelék
2 kiskanál kakaópor
A krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
12 dkg margarin
10 dkg porcukor
1-2 kiskanál rum
kb. 10 dkg csokoládé a bevonáshoz
Elkészítés:
A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal,a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk. Akkor jó, amikor a cukor elolvadt benne, szinte össze kell gyúrni. A felengedett gesztenyemasszát villával összetörjük és a margarinnal,a cukorral, a rummal addig kevergetjük,amíg a cukor el nem olvad. (Ha pár másodpercre betesszük a mikróba és meglangyosítjuk, könnyebben elolvad a cukor, és könnyebben össze is lehet dolgozni.)
Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kiterítjük, és a kekszmassza felét 20 x 25-ös téglalappá formáljuk, nyomkodjuk. A töltelék felét rásimítjuk, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset ugyanígy készítjük el, majd legalább 1 órára hűtőbe helyezzük. Végül a tetejét olvasztott csokoládéval vékonyan bevonjuk. Ecsettel a legkönnyebb vékonyan csokizni.