Receptek

2014.08.17. 21:25

Reszelt almás piskóta csokimázzal

Vasszécseny - Az alma nemcsak nyersen finom, süteményekhez ezerféleképpen használhatjuk. A Vas Népe konyháján ezúttal lereszeltük, és piskótaszerűen sütöttük.

Simon Erzsébet

Sági Ági különleges ételekkel, egyszerű süteményekkel már többször szerepelt rovatunkban. Ezúttal kevert almás süteményt ajánl olvasóinknak. Hozzávalók a tésztához: 40 dkg kristálycukor, egy csomag vaníliáscukor, két tojás, egy citrom leve, 40 dkg liszt, egy sütőpor, egy kávéskanál szódabikarbóna, 60 dkg, nagy lyukú reszelőn lereszelt alma, 10 dkg darált dió.

Piskótaszerűen készítendő, reszelt almával dúsított süteményt kínál a Vas népe konyháján Sági Ági.

A cukrot, a tojásokat és a citromlét alaposan összekeverjük. A lereszelt almát a lé kifacsarása nélkül hozzáadjuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport, a szódabikarbónát és a diót, aztán az almás masszához adjuk. Ha nincs elég leve a gyümölcsnek, elég sűrű lesz az anyag. Zsírozott, lisztezett tepsibe terítjük, elegyengetjük.

Sági Ági.

Közepes tűznél tűpróbáig sütjük. Nagyon kellemes ízt ad a süteménynek, ha a dióval együtt egy-két kanál darált kávét is belekeverünk. A megsült finomság tetejére csokimázat teszünk. Ezt készíthetjük vajjal vagy étolajjal a következőképpen: 12 dkg porcukrot összekeverünk három evőkanál kakaóval, két evőkanál forró vízzel, adunk hozzá öt dkg vajat, addig keverjük, amíg sűrű mázat kapunk. Ha a hideg tésztára tesszük, ajánlatos a mázat néhány percre takaréklángra tenni, hogy langyos legyen, mert így lesz szép fényes. Ha meleg a tészta, nem szükséges a langyosítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!