Reklám

2012.11.08. 16:02

Kedvező hitelkonstrukciók a hazai KKV-szektor számára – összesen 240 milliárd forint kihelyezhető forrás (x)

Vas Népe

A jelenlegi nehéz gazdasági környezetben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt, az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. (MV Zrt.) által közvetített, visszatérítendő jellegű uniós támogatások megoldást kínálnak a KKV szektor vállalkozásai számára a hiányzó anyagi források előteremtésére.

A különböző konstrukciók – az Új Széchenyi Hitel, a Kombinált Mikrohitel Program és az Új Széchenyi Hitelgarancia program - megteremtik a lehetőségét annak, hogy mind szélesebb körben hozzájuthassanak a tevékenységük fejlesztéséhez és bővítéséhez elengedhetetlen eszközökhöz.

A refinanszírozott hitelprogramok között az „Új Széchenyi Hitel”, rendkívül kedvező kondíciókkal érhető el a pénzügyi közvetítőknél az egész ország területén. A program segítségével akár 50 millió forint összegű kölcsönhöz lehet hozzájutni maximum 9%-os éves piaci kamattal, forint alapon árfolyamkockázat nélkül. A forrás felhasználható iroda, üzlethelyiség, üzem, raktár, telephely vásárlására, felújítására, ingatlanvásárlásra, gépek, berendezések, számítástechnikai eszközök beszerzésére.

A „Kombinált Mikrohitel Program” szintén egyedülálló lehetőség a mikro- kis- és középvállalkozások fejlesztésében. Olyan vállalkozások is igényelhetik, akiknek normál banki hitelfelvételre korlátozottan, vagy egyáltalán nem lenne lehetőségük. Akár 10 millió forint vissza nem térítendő támogatás, illetve 20 millió forint kedvezményes kamatozású forinthitel igényelhető ingatlanvásárlásra, eszközbeszerzésre és informatikai fejlesztésekre. A konstrukció azért is nagyon kedvező, mert kezdő, induló vállalkozások is élhetnek ezzel a hitellehetőséggel, akár már 10 % önerővel. A program egyik nagy előnye az egyablakos kiszolgálás, így a vállalkozások egy helyen nyújthatják be a visszatérítendő és a vissza nem térítendő támogatási igényüket. Másik előnye a hitelkonstrukciónak, hogy a vállalati hitelpiacon egyedülállóan alacsony kamattal juthatnak finanszírozási forráshoz a vállalkozások.

Az MV Zrt. nem csupán a KKV szektor szereplőinek nyújt támogatást, hanem az „Új Széchenyi Hitelgarancia Program” keretében a bankoknak. A kedvező állami garanciavállalás miatt a konstrukció megkönnyíti a hitelkihelyezéseket a végső kedvezményezettek felé, ezáltal a KKV-k hitelfelvétele is bővülhet. A vállalkozások az így megszerzett forrásokat gépek, berendezések vásárlására, beruházásokra, többek között ingatlanvásárlásra és a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz finanszírozásra is fordíthatják. Nem elhanyagolható szempont, hogy a program keretén belül a garancia elbírálása két napon belül megtörténik. A hitelrész akár 80 százaléka, illetve ügyletenként maximálisan 200 millió forint garantálható, maximum 15 éves futamidővel. A konstrukció rugalmas, hiszen megkezdett beruházást is lehet a segítségével finanszírozni.

Szintén a KKV-k hitelfelvételét bővítheti az „Új Széchenyi Viszontgarancia Program”, melynek keretében a hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások az MV Zrt. viszontgaranciájával biztosított hitelportfolióban folyósíthatnak hiteleket.

Bővebb információ a programokról elérhető az MV Zrt. (www.mvzrt.hu) és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján (www.nfu.hu). Kérdéseivel, terveivel kapcsolatban az MV Zrt. honlapján található pénzügyi partnereinkhez fordulhat bizalommal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!