Rendőrségi

2011.02.20. 06:30

Trükkös laptoptolvaj a kávézóban

Kávézóban vagy étteremben ülve gyakran tesszük hátizsákunkat székünk mellé a földre, abban a hiszemben, hogy ott biztonságban van. A trükkös tolvajok merészek, nem árt odafigyelni!

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Egy biztonsági kamera felvételén jól látszik az asztalnál beszélgető társaság, s mellettük, a földön elhelyezett táska. Nem is gondolnánk, hogy ebből a közelségből valaki nekiállna kicsempészni egy táskát, de a videó láttán, az érkező fiatalember mégis megteszi.

Némi helyezkedés után a környezete számára észrevétlenül húzza maga mellé a hátizsákot, majd emel ki belőle egy laptopot (a videó címe szerint egy 1800 dolláros, több mint 350 ezer forintos Macintosh notebookot). Majd amint megszerezte zsákmányát, hirtelen távozik is a helyszínről, mielőtt még észrevennék a lopást.

Ha nem is tudjunk pontosan látóterünkbe helyezni táskánkat, jó megoldás lehet, ha lábunkhoz helyezzük, ahol érezzük folyamatosan, hogy ott van, s természetesen tartsuk zárva, iiletve vállpántjába belebújtathatjuk a szék lábát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!