Rendőrségi

2014.04.24. 12:56

Több kiló aranyékszert találtak a temetőben

Filmbe illő jelenetek játszódtak le egy határközeli faluban: egy síron aranyra leltek, lehet, több kilónyira.

Kozma Gábor

A rendőrség bár nem nyilatkozott, de nem is cáfolta a Nyugat.hu internetes portál információit, miszerint a napokban a elfogtak egy szombathelyi férfit, akit több bűncselekménnyel is gyanúsítanak. Az illető vallott, ennek nyomán eljutottak a nyomozók egy osztrák határhoz közeli falu temetőjébe is, ahol az egyik sírnál mindössze néhány centiméternyi földdel betemetve több marék aranyékszert találtak. A portál értesülései szerint több kilónyi tételről, tízmilliós nagyságrendről lehet szó. Egy, a településen élő személy elmondása szerint aranyórák, karkötők, különböző ékszerek kerültek elő, nagy mennyiségeben. A rendőrség a nyomozás érdekeire való tekintettel egyelőre nem ad felvilágosítást az ügyről.

A fura leletnek híre ment, megindult a találgatás is. Egyesek szerint ide rejtették el ismeretlenek a korábban szerzett zsákmányt, amely feltehetőleg bűncselekményből származhat. Szombathelyen az elmúlt években három esetben tűnt el nagyobb mennyiségű ékszer. Ebből kettő betörés révén, ide tartozik az elhíresült Fő téri motoros és fejszés rablás is. Egy másik esetben az egyik nagyáruházban falbontással jutottak aranyékszerekhez. Egy ízben pedig a korábbi betörésnél károsult ékszerboltost a saját háza előtt raboltak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!