Rendőrségi

2014.07.09. 20:47

Eltűnt csecsemő: egy órán belül megtalálták a rendőrök a kisbabát (frissítve)

Szombathely - A szombathelyi Markusovszky Kórház Szülészeti Osztályáról eltűnt egy újszülött csecsemő szerda délután, a rendőrség hamar megtalálta a gyermeket.

Csütörtök, 12:28 Egy órán belül megtalálták a kisbabát - további információkat közölt a rendőrség

A szombathelyi kórház szülészeti osztályának ápolónője szerdán 16 óra 45 perckor telefonon tett bejelentést a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, amely szerint aznap 16 óra körüli időben, egy előző nap született csecsemő ismeretlen körülmények között eltűnt.

A rendőrség az ügyben haladéktalanul megtette az elsődleges intézkedéseket. Az adatgyűjtés során beszerzett adatok alapján gyanú merült fel arra, hogy a csecsemőt ismeretlen személyek vitték el a kórházból. Személyazonosságukat, valamint tartózkodási helyüket rövid időn belül megállapították a nyomozók, akik a bejelentést követő egy órán belül Szombathelyen, a Váci Mihály utca egyik lakóházának első emeleti lakásában megtalálták az eltűnt gyermeket és elfogták a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 31 éves P-K. Zoltánt és a 38 éves C. O. Klárát.

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai az újszülött kislányt a helyszínről azonnal kórházba vitték.

A rendőrök a szombathelyi férfit és az ugyancsak helybeli nőt előállították, gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozó hatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Szerda, 22:46 Eltűnt egy újszülött csecsemő Szombathelyen

A szombathelyi Markusovszky Kórház Szülészeti Osztályáról érkezett a bejelentés a rendőrségre szerdán, hogy eltűnt egy újszülött csecsemő - közölte a rendőrség.

A szombathelyi rendőrök a bejelentést követő egy órán belül megtalálták és az Országos Mentőszolgálat közreműködésével sértetlenül visszaszállították a kórházba a gyermeket.

Az ügyben a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el, ennek során több személy kihallgatása jelenleg is folyamatban van.

Az ügy részleteiről csütörtökön 11 órakor a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói sajtótájékoztató keretében számolnak be - tájékoztatott a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!