Rendőrségi

2014.09.04. 07:30

Féltékenységből gyújtotta fel a feleségét

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a Vas Megyei Főügyészség azt a Kemenesmagasi férfit, aki benzinnel lelocsolta a feleségét és meggyújtotta.

Simon Erzsébet

A Vas Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a 44 éves férfival szemben, aki egy évvel ezelőtt, szeptember 3-án a felesége által, féltékenységből kezdeményezett veszekedés miatti indulatában a Kemenesmagasiban lévő házukhoz tartozó műhelyből egy 20 literes, három liter motorbenzint tartalmazó műanyag kannát vitt be a házba, azzal lelocsolta a konyha, majd az előszoba padlóját, és szándékosan öntött az üzemanyagból a konyhában ülő felesége lábára is.

A férfi a veszekedés hevében olyan kijelentést tett, hogy „Senkié sem lehet a ház, itt döglünk meg mindketten!", illetve „Ezt akartad?! Ezt akartad?! Most itt maradunk mind a ketten!". Aztán a konyhai tűzhelyről elvett gyufával meggyújtotta a szétfolyt benzint, amely belobbanva lángra lobbantotta az asszony ruházatát is. A nő menekülni kezdett, közben az előszobában az égő folyadékon megcsúszott és elesett, emiatt meggyulladt a felsőtestén lévő ruha is.

A férfi is kiszaladt a házból, az udvaron a csapnál oltották és hűtötték magukat. Az asszony a bűncselekmény következtében életveszélyesen megsérült, a testfelületének csaknem fele megégett. Meg is halhatott volna, ha nem részesül gyors és szakszerű orvosi ellátásban. A férje ugyancsak megsérült, ő a testfelületének 27 százalékára kiterjedő II. és III. fokú égési sérüléseket szenvedett. A Vas Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja, és fegyházban végrehajtandó szabadságvesztést kér kiszabni rá, valamint indítványozza, hogy a közügyek gyakorlásától is tiltsa el a bíróság - tudatta lapunkkal dr. Simon József megyei főügyész, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!