Rendőrségi

2015.04.15. 11:18

Rendszámtáblákat sasoltak

Fokozott ellenőrzéseket hajtottak végre rendszámfelismerő eszközökkel.

Az Országos Polgárőr Szövetség Gépjármű Felderítő Tagozata Ikladi Endre vezetésével 2015. április 11-én a Vas megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai közreműködésével, a Zuglói Polgárőrség, Soproni Polgárőr Egyesület, Jánosházi Polgárőrség és a Zalaegerszegi Polgárőrség tagjaival közösen, az OPSZ GFT Nyugat-dunántúli régióvezetője, Török László szervezésében rendszámfelismerő eszközökkel vett részt fokozott ellenőrzés végrehajtásában.

A nagyszabású gépjármű felderítési akcióban 2823 gépjárművet ellenőriztek, melyek között forgalomból kivont, lejárt műszaki vizsgával, egyedi azonosító nélkül valamint körözött gépjárművet szűrtek ki a forgalomból, melyek vezetőivel szemben a rendőrség a szükséges intézkedéseket megtette. Az akcióban az ellenőrzés alá vont járművek 0,5 százalékánál volt tetten érhető jogellenes cselekmény. Az akció értékeléseként elmondható, hogy a mai naptól ennyivel kevesebb olyan jármű vesz részt a közlekedésben, melyek nemcsak szabálytalanok, de veszélyt is jelentenek a többi közlekedőre is.

A Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Krug Gusztáv az értékelés során kiemelte, hogy kiemelkedő a polgárőrségek által üzemeltetett rendszámfelismerők eszközök gyakorlati haszna és a jövőben is szeretné, ha a megye területén több esetben történne hasonló ellenőrzés, mely hozzájárul a közlekedés biztonságának javításához és fokozza a rendőrség és polgárőrség együttműködésének gyakorlati lehetőségeit - tudtuk meg Török László, OPSZ GFT Nyugat-dunántúli régióvezetőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!