Rendőrségi

2017.01.10. 12:21

Leon-ügy: már 29 tárgyalás volt és a káosz fokozódik!

Megszületett a 29. bírósági ítélet is, tette közzé a családi háborúságba keveredett Leon édesapja közösségi oldalán. A döntés értelmében havi húsz perc videóüzenetet engedélyeztek neki.

Budai Dávid

A francia bíróság egy évre meghosszabbította Leon magyarországi elhelyezését és havi kétszer tíz perc láthatást írt elő Skype-on, valamint kétszer három órát személyesen – adta hírül Patrick Royer a fia nevével létrehozott Facebook-oldalon. Ezek szerint tavaly novemberben volt a 29. tárgyalás, az említett ítéletet pedig 2016. december 16-án hozták meg.

Az „elrabolt” kisfiú ügye annak idején óriási port kavart, mi is többször foglalkoztunk az esettel. Mint ismeretes 2015 december 8-án az akkor kétéves Varró Leon Bálintot francia állampolgárságú édesapja elvitte Szombathelyről, miután élettársát bántalmazta. A Szombathelyi Járásbíróság akkor elfogatóparancsot adott ki a férfi ellen – ami egyébként a rendőrség honlapja szerint ma is él – akiről napokig nem lehetett biztosan tudni, hogy hova távozott. Nem sokkal később kiderült, hogy az apa a fiával Franciaországba ment. 2015 december 25-én aztán arról számoltunk be, hogy a kisfiú útban van ismét Magyarországra. Azóta megtudtuk, Leon apja nem rabolta el gyermekét, de a vád ellene: súlyos testi sértés.

A bonyolult gyermek-elhelyezési pernek persze még messze nincs vége. A következő tárgyalás időpontja a közösségi oldalról szerzett információk szerint: 2017 január 12-én lesz. Az ügyet bonyolítja, hogy Magyarországon és Franciaországban is folyik a per és a két bíróság ítélete sokszor homlokegyenest különbözik egymástól. Az apa állítása szerint, volt, hogy korábban neki ítélték a gyermeket, akit aztán elmondása szerint tőle 2013 decemberében vett el az anya családja. Ő végül 2015-ben megpróbálta visszavinni Leont Franciaországba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!