Rendőrségi

2011.03.09. 18:50

Egerszegi robbanás: lőszerek mindenütt

Nem sokkal 18 óra előtt felfüggesztették a kutatást a tűzszerészek, és csütörtökön folytatják a feltárást annál a zalaegerszegi ingatlannál, ahol hétfő este egyelőre ismeretlen eredetű, halálos áldozattal járó robbanás történt - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Salamon Róbert elmondta: a rendőrségi és honvédségi tűzszerészek a sötétedés miatt fejezték be a munkájukat, de mivel még mindig nem sikerült átvizsgálni a rommá vált melléképületet, a munkát csütörtök reggel folytatják. A környékbeli lakók a napközbeni kiürítés után visszatérhettek otthonukba, éjszakára csupán az érintett ingatlant zárják körbe és őrzik a rendőrök.
   
Napközben egy újabb családi háznál találtak lőszereket, lövedékeket a rendőrök. Ez az épület a robbanás helyszínétől nagyjából egy kilométerre, egy szomszédos utcában található.
   
Az MTI tudósítója a helyszínen úgy tapasztalta: napközben lezárták az utat, időközönként átengedték a gyalogosokat és az autósokat, de a lakóknak nem kellett elhagyniuk otthonaikat. Az érintett házról a környékbeliek elmondták: egy középkorú házaspár lakik benne.
   
Salamon Róbert korábban annyit mondott, hogy a házban lőszereket és lövedékeket találtak, de a nyomozás érdekeire hivatkozva később sem kívánt részleteket közölni.
   
A rendőrségi és honvédségi tűzszerészek harmadik napja folytatták az átvizsgálását annak a zalaegerszegi, botfai városrészben lévő ingatlannak, amelynek melléképületében a hétfő esti detonáció történt. Továbbra sincs pontos információ arról, hogy mi okozta a robbanást.
   
A tűzszerészek rendkívül aprólékosan dolgoznak, miután kedden bebizonyosodott, hogy a robbanásban érintett család tulajdonában lévő hegyi borospincében, a lakóházban és az ahhoz tartozó, összedőlt melléképületben nagy mennyiségben, százával voltak robbanóeszközök. Ezek egy részét kedden már elszállították és megsemmisítették.
   
A melléképületben hétfő este történt detonáció következtében egy 44 éves férfi meghalt, az udvaron tartózkodó 19 éves fia súlyos sérüléseket szenvedett. A fiatalembert először a zalaegerszegi kórházban látták el, de súlyos égési sérülései miatt még aznap éjszaka Győrbe szállították.
   
A rendőrség által kiadott fényképfelvételek alapján bizonyosak a korábbi információk, vagyis a telken több nagyméretű világháborús robbanóeszközt is találtak, de az még mindig csak feltételezés, hogy egy ilyen szerkezet okozhatta a tragédiát.
   
Az ügyben robbanóanyaggal való visszaélés gyanúja miatt indult nyomozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!