Rendőrségi

2011.12.09. 06:53

Földcsuszamlás temetett maga alá egy buszt Kolumbiában

Földcsuszamlás temetett maga alá egy autóbuszt Kolumbiában: féltucatnyian meghaltak, hatan megsérültek a kolumbiai vöröskereszt képviselőjének közlése szerint.

MTI

A hosszú hetek esőzése következtében meglazult föld omlott egy útra az északkeleti Santander tartományban, s csütörtökre virradóra maga alá temetett egy autóbuszt Tona falu közelében.

César Uruena, a vöröskeresztes mentőalakulatok képviselője arról tájékoztatta a sajtót, hogy a hat halálos áldozat közül két nő még csaknem tíz órán keresztül életben volt az eltemetett buszban. Mobiltelefonon kértek segítséget, de megmentésükre tett hatalmas erőfeszítések kudarcot vallottak, egyebek között azért is, mert a földcsuszamlás nem állt meg. A busz kiásásában, a megcsúszott kövek, föld és sár elhordásában helyi lakosok is segédkeztek, közülük ketten sérültek meg a mentési munkálatok közben. A buszból négy utasnak még idejében sikerült kimenekülnie, mielőtt a földcsuszamlás teljesen betemette volna a járművet.

A szeptember óta tartó esőzések okozta áradások és földcsuszamlások eddig 140 emberéletet követeltek Kolumbiában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!