Rendőrségi

2010.09.18. 15:09

Mégsem lőttek be a tiszaburai jegyző ablakán?

A rendőrség szerint semmiféle lövés nem dördült Tiszaburán, cáfolva azokat a szombaton megjelent híreket, hogy ismeretlenek csütörtök este belőttek a helyi jegyző lakásának ablakán; nem golyó, hanem kavics okozta az üveg sérülését.

MTI

Péntek délután jelentették be a rendőrségre, hogy előző este Tiszaburán az egyik magánház ablaka betört. A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy a ház külső ablakán keletkezett repedést, nagy valószínűséggel egy kavics okozta, amelyet a helyszínen meg is találtak az ablakkeretben - közölte Szabó Zita, a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.
   
A rendőrség ezzel cáfolja azokat a híreket, amelyek szerint az ablakon keletkezett sérülést fegyverből származó lövedék okozta volna - erre utaló nyomot nem találtak. Az ügyben ismeretlen tettes ellen rongálás miatt indult eljárás.
   
Az Új Néplap című megyei napilap szombati számában arról számolt be, hogy csütörtök este belőttek a tiszaburai jegyző házának ablakán. A hivatalnok szerint a lövést figyelmeztetésnek szánták neki a választási kampányban - írta az újság. A jegyző azt is elmondta: ekkora indulatokat és feszültséget még soha nem tapasztalt, mint a mostani önkormányzati választás előtt, az emberek késsel, bicskával járnak az utcán, és képesek megtámadni is azt, aki a jelöltjüket szidja vagy a sajátját dicséri. Ő hetek óta nagy nyomás alatt végzi munkáját, nem kímélik az egymással vetélkedő jelöltállítók, gyanúsítják, hogy a másik jelölt pártján áll. A csütörtöki lövést is ennek tulajdonítja, noha fogalma sincs, melyik jelölt mögött álló erőktől eredhet - mondta a lapnak.



KORÁBBAN

Belőttek a tiszaburai jegyző lakásának ablakán

Belőttek a tiszaburai jegyző házának ablakán csütörtök este, a golyó a belső ablaktáblánál megakadt; a hivatalnok szerint a lövést figyelmeztetésnek szánták neki a választási kampányban - írta szombati számában az Új Néplap.

A megyei napilapnak nyilatkozó jegyző elmondta: 17 éve dolgozik a közigazgatásban, de ekkora indulatokat és feszültséget még soha nem tapasztalt, mint a mostani önkormányzati választás előtt. Az emberek késsel, bicskával járnak az utcán, és képesek megtámadni is azt, aki a jelöltjüket szidja vagy a sajátját dicséri. Ő hetek óta nagy nyomás alatt végzi munkáját, nem kímélik az egymással vetélkedő jelöltállítók, gyanúsítják, hogy a másik jelölt pártján áll. A csütörtöki lövést is ennek tulajdonítja, noha fogalma sincs, melyik jelölt mögött álló erőktől eredhet.
   
Szólt arról is, hogy ebben az esetben nem a személye a fontos, hanem az, hogy a közhatalom gyakorlója, a választás szakmai irányítója kapott figyelmeztető támadást.
   
A jegyző elköltöztette a családját tiszaburai szolgálati lakásából, a bűnügyben a Tiszafüredi Rendőrkapitányság nyomoz.



Önkormányzati választás 2010

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!