Rendőrségi

2011.10.19. 14:09

Terrorcselekmény gyanújával nyomoznak Gyurcsány Ferenc ellen

Terrorcselekmény gyanújával nyomoz Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és egyes rendőri-politikai vezetők ellen az ügyészség a 2006 őszi tömegoszlatások kapcsán - erősítette meg az mno.hu szerdai értesülését Horányi Miklós, a legfőbb ügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére.

MTI

"Megfelel a valóságnak, hogy Völgyesi Miklós feljelentést tett az ügyben" - mondta a szóvivő.    

Völgyesi Miklós - aki a 2006. őszi események feltárásán miniszterelnöki megbízottként dolgozó Balsai István szakértő csoportjában is tevékenykedett - két héttel ezelőtt tett feljelentést a legfőbb ügyésznél. A beadvány Gyurcsány Ferenc mellett egyelőre ismeretlen állami-politikai vezetők, illetve a tömegoszlatások végrehajtásáért felelős rendőrparancsnokok ellen is irányul.    

A Balsai-jelentésre hivatkozva a feljelentésben leírja: 15 különféle bűncselekmény mellett felvethető a terrorcselekmény gyanúja is. "A terrorcselekmény megvalósulásához nem szükséges, hogy a lakosságot "eredményesen" megfélemlítsék, elég az arra irányuló szándék" - idézi Völgyesi Miklóst az mno.hu, több példát is hozva a megfélemlítési szándékra a 2006. október 23-i tömegoszlatásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!