Rendőrségi

2010.08.20. 15:04

Tiltott doppingszert találtak egy magyar férfinál Schwechaton

Egy bőröndnyi tiltott doppingszert találtak a vámőrök egy magyar férfinál a Bécs melletti schwechati repülőtéren - közölte pénteken az illetékes rendőrség.

MTI

Az 51 éves, Thaiföldön élő magyar állampolgár a távol-keleti országból Ausztrián át Magyarországra akart utazni, ám a schwechati repülőtéren egy rutinellenőrzés során kiderült, hogy a nála lévő két bőrönd egyike tiltott doppingszerekkel volt tele - állt az alsó-ausztriai tartományi rendőrség közleményében.
   
A kihallgatás során azt mondta, hogy egy thaiföldi ismerőse megbízásából Budapestre kellett volna szállítania a csomagot. A megbízás teljesítéséért négyszáz eurót ígértek neki.
   
A hatóságok lefoglalták a tablettákat és ampullákat, összesen negyvenegyezer darabot. A szerek feketepiaci értéke a rendőrségi tájékoztatás szerint megközelítőleg 30 ezer euró. A férfi ellen feljelentést tettek, szabadlábon védekezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!