Répcelak

2014.02.17. 17:15

Megújuló energiával

Uraiújfalu - Megújuló energiaforrással elégítik ki a helyi oktatási intézmények villamosenergia igényét a községben. Több mint ötvenmillió forint pályázati támogatás teszi ezt lehetővé.

Simon Erzsébet

Hamarosan napkollektorok melegítik a vizet a település oktatási intézményeiben. Összességében több mint hatvanmillió forintba kerül az a beruházás, amelynek során az óvoda, az iskola és a tornaterem tetejére napkollektor-rendszert szerelnek. A Bezerédj Amália óvoda tetőzetén már el is helyezték a huszonnégy elemből álló rendszert. A sikeres próbaüzemet követően várhatóan áprilisban megtörténik a műszaki átadás is.

A következő ütemben az iskola és a tornaterem kerül sorra, június végéig e helyeken is befejezik a kivitelezést, mivel az Európai Unió költségvetési ciklusa a végéhez közeledik. Vargyai Vilmos polgármestertől megtudtuk: tavaly nyújtott be három pályázatot EU-s forrásra az önkormányzat, és mindhárom sikeres lett. Egyenként mintegy tizennyolc millió forintot sikerült elnyerni a megújuló energiaforrást használó beruházásokhoz. A hiányzó összeget saját forrásból fedezik, illetve az önerő egy részét meg lehet szerezni pályázat útján, ezért a kérelmüket erre is benyújtották. Így próbálják csökkenteni a községre háruló anyagi terheket. Az önkormányzat időben felkészült a zökkenőmentes megvalósításra, ezért mivel a beruházások közbeszerzési kötelezettség alá esnek a feltételes közbeszerzési eljárást már a támogatás elnyerése előtt lefolytatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!