Répcelak

2014.04.27. 13:50

Fotókiállítás dokumentálja az eseményeket

Répcelak - Gyógynövényeket ismerhettek meg a Répcelaki Egészségiránytű kerékpáros túrájának résztvevői.

Simon Erzsébet

Az ifjú korosztályoknak és a családok egészének szemléletformáló életmódjához, valamint a szépkorúak egészségének megőrzéséhez járul hozzá az a program, amelynek megvalósításához pályázaton nyert mintegy nyolcmillió forintot a kisváros önkormányzata az Európai Unió Szociális Alapjától.

Fiatalok és idősebbek is drótszamárra pattantak szombaton. A biciklis kirándulók eljutottak az iváni legelőerdőbe is. Fotó: MOK

A tavaly augusztusban kezdődött rendezvénysorozat májusban zárul, a tíz hónap alatt az egészséges életmódhoz hozzásegítő és azt népszerűsítő, prevenciós és ismeretterjesztő események, előadások, kirándulások, túrák közül választhatott/választhat a város lakossága, korosztálytól függetlenül.

Egyfajta verseny is a program: a pontgyűjtő füzetébe egészségpontot kaphatott, aki az aláírásával regisztrált az adott programon, és részt is vett rajta. A kezdeményezés népszerűnek bizonyult. A tavaszi időszakban gyalogtúrák, kirándulások is színesítették a palettát, szombaton például gyógynövényismertető kerékpártúrára invitálták a szevezők a város lakosságát. Sokan pattantak drótszamárra, hogy a Répcelak–Répceszemere–Iván útvonalat megtegyék, s közben meghallgassák Fazekas Krisztina, a Fertő-Hanság Nemzeti Park munkatársának ismertetőjét a gyógyító növényekről.

Miután a kirándulók visszatértek a kiinduló bázisra, a művelődési házba, dr. Németh Kálmán polgármester megnyitotta azt a fotókiállítást, amelynek képei az eddigi programokat dokumentálják. A Répcelaki Egészségiránytű záró rendezvényét május 17-én tartják neves vendégek közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!