Répcelak

2014.11.06. 21:34

A bizottsági tagok járjanak nyitott szemmel

Répcelak - Három helyett négy bizottság működik a városi képviselő-testületben. A csütörtöki ülésen megválasztották a tagokat és külső segítőiket.

Simon Erzsébet

Tucatnyi napirendi pont szerepelt a városi képviselő-testület első „munkás" ülésén csütörtökön. Valamennyi szavazásra feltett kérdésre egyhangúlag mondtak igent az október 12-én megválasztott városvezetők. A képviselők első és legfontosabb feladatként a testület működésének törvényességi garanciáit jelentő, a dr. Kiss Julianna jegyző által ismertetett szervezeti és működési szabályzatot fogadták el. A bizottsági struktúra felvázolásakor Szabó József polgármester azt javasolta, hogy három helyett négy bizottságot hozzanak létre. Így lett ügyrendi, pénzügyi, gazdasági és városüzemeltetési, valamint humánpolitikai bizottság. Megválasztották a bizottsági elnököket, a képviselő tagokat és a külső tagokat is. Az utóbbiak heten vannak, esküt is tettek. Szabó József úgy fogalmazott: a négy bizottság alakításával, a külső tagok megbízásával az a cél, hogy minél több embert bevonjanak az önkormányzat munkájába. A polgármester azt kérte a frissen esküt tettektől, hogy legyenek aktívak, járjanak nyitott szemmel a városban, és ne csak a bizottsági üléseken jelezzék, ha valami megoldandó problémával találkoznak, hanem bátran keressék akár őt, akár a képviselőket.

A bizottságok külsős tagjai: Horváth Péter, Pap Edina, Takács Márta, Galambosi Gábor, hátul dr. Dömötör János és Nagy György. Dr. Bogdán Olivér külföldi elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni az önkormányzati ülésen. Fotó: Simon Erzsébet

A testület helyi rendeletek módosításán és szabályok felülvizsgálatán túl döntött a karácsonyi segélyekről is. Az idén ezer forinttal többet kapnak a jogosultsági feltételeknek megfelelő, szociálisan rászoruló 70 éven felüliek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!