Répcelak

2014.11.23. 14:55

Irodalmi beszélgetés

Répcelak - Szerb Antalra emlékezett a Nyitott Tér Kulturális Egyesület. Az Irodalmunk gyöngyszemei című sorozat vendége Trokán Péter, a WS Színház művésze és dr. Bokányi Péter irodalomtörténész volt.

Simon Erzsébet

A jövő év január 27-én lesz hetven esztendeje annak, hogy a balfi munkatáborban megölték Szerb Antal írót, irodalomtörténészt. Kivégzői, fiatal nyilasok – bár katolikus volt – a zsidósága miatt verték agyon. Rá emlékezve a Nyitott Tér Kulturális Egyesület irodalmi beszélgetéssorozatában – A harmadik torony címmel – részletek hangzottak el Szerb Antal műveiből Trokán Péter előadásában. Ezekhez kapcsolódóan dr. Bokányi Péter felidézte az író életútját és életművének legfontosabb momentumait.

Szerb Antalra emlékezett az Irodalmunk gyöngyszemei sorozatban dr. Bokányi Péter irodalomtörténész és Trokán Péter, a Weöres Sándor Színház művésze. Fotó: Garas Kálmán

„Ezt a boldogságot, amit itt érzek a Harmadik Torony alján, senkinek átadni nem tudom. Éppúgy, aminthogy senkinek és semminek, semmi államnak és semmi eszmének nem adhatom oda önmagam." – vallotta Szerb Antal 1936-os olaszországi útinaplójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!