Répcelak

2015.06.30. 13:59

Önkormányzati és önkéntes tűzoltók gyakorlatoztak

Szombaton kettő tűzoltási és mentési gyakorlatra is sor került a megyében.

A Répcelaki Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság állománya a jelenleg közösségi házként funkcionáló régi egyházi iskola épületében gyakorlatozott. A feltételezés szerint az épület nagytermében tűz keletkezett a kandalló melletti összehalmozott farakásban. A terem ablaka a tűz hatására kitört, és a lángok a külső fal hőszigetelő anyagán keresztül elérték a tetőzetet, amely szintén lángra kapott, valamint az udvari terasz alatt található farakás is kigyulladt.

A tűzjelzést az utcában közlekedő gyalogosok adták a 105-ös segélyhívón, aki közül az egyik személy az épületben behatolva megpróbálta eloltani a tüzet, azonban az épületet nem tudta elhagyni.

A helyszínre riasztott Répcelaki Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság, valamint a répcelaki és csánigi önkéntes tűzoltó egyesületek állománya a felderítést követően légzőkészülék alkalmazása mellett az épületben tartózkodó személyt kimentette, ezt követően a tüzet eloltotta. A feladatok végrehajtását a gyakorlat vezetője megfeleltre értékelte.

Jánosháza áprilisban önálló beavatkozásra jogosultságot szerzett önkéntes tűzoltó egyesülete a helyi varrodában tartotta gyakorlatát. A feltételezés szerint a varroda egyik helyiségében elektromos meghibásodásból tűz keletkezett, egy személy az épületben rekedt.  A helyszínre kiérkező önkéntes tűzoltók védősugár fedezete mellett először az életmentést és a közművek lekapcsolását hajtották végre, majd a tüzet eloltották. A gyakorlat végrehajtását a Sárvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltóparancsnoka megfeleltre értékelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!