Répcelak

2015.06.21. 14:55

Pénz van, a döntés hiányzik

Répcelak - A tervek elkészültek, a pénz megvan rá, már csak a Magyar Kézilabda Szövetség áldása hiányzik a répcelakiak sportcsarnokához.

Némethy Mária

Ki dönt erről és mikor? Ezt a két alapvető kérdést tette fel Szabó József, Répcelak polgármestere, amikor benyújtotta a Magyar Kézilabda Szövetséghez a támogatási kérelmet, de választ nem kapott rá. Egy helyi cég címkézett támogatásából és az önkormányzat harmincszázalékos önerejéből épülne fel a sportcsarnokuk.

- Nagy szükségünk lenne rá több szempontból is - fejtette ki a polgármester. - Egy kis tornatermünk van, nincs szabványos pályánk, és ha meccset játszanak Répcelakon, a nézők abban a kis tornateremben a bordásfalon ülnek. Nagyon fontos lenne, hogy megépülhessen a csarnok. Az iskola mellett lenne, tehát a gyerekek is használhatnák, így az egész környéknek is fontos lenne a megépülése, de Répcelakon igazán sokféle sportágat űznek az emberek. A klubjainknak is nagy szüksége lenne végre egy normális sportcsarnokra, mellette edzőteremre. A kézilabda pedig fő profilunk lenne, utánpótlást is jelentene.

A Répcelaki Sport Egyesület a pályázó a több mint 600 millió forintos beruházás megvalósítására. A kérdésük tehát sokaknak az Répcelakon és a környékén is: ki dönt és mikor (végre) a már áprilisban beadott pályázatuk sorsáról?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!