Répcelak

2021.11.20. 15:00

Itt a Szorgos Kezek

Asszonyok alkottak csoportot a répcelaki katolikus gyülekezetben. A Szorgos Kezek csoport azóta már túl van első rendezvényén is: adventre hangolódó Márton-napi vásárt tartottak.

VN

A Szorgos Kezek a répcelaki katolikus gyülekezetben, a Szent István Alapítvány berkein belül alakult meg októberben. Lányok, asszonyok hozták létre, közös alkalmaikon együtt alkotnak, összejárnak kézimunkázni, főzőcskézni. A hölgyek között több a nyugdíjas pedagógus – főként az idősebb korosztályból kerülnek ki a tagok, de van néhány kreatív fiatalasszony is.

Múlt pénteken adventre hangolódó Márton-napi vásárt tartottak olyan dolgokból (dísztárgyak, sütemények, méz, kézműves portékák), amiket előzőleg az összejöveteleik alkalmával maguk készítettek. Az adományokból a templom betlehemét fogják szépítgetni. Felvállalták, hogy az iskolás osztályokba is eljárnak foglalkozásokat tartani a gyerekeknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!