Borturizmus elősegítése

2021.11.21. 11:00

Megalakult a Kőszegi Borászok Egyesülete

A kőszegi bor népszerűsítésére hoztak létre egyesületet, a cél, a borturizmus elősegítése.

VN

Kőszegi Borászok Egyesülete néven új egyesülettel gazdagodott a város. A helyi bortermelők közös képviseletére létrehozott szervezetbe tömörülő 13 vállalkozás feladata, hogy felépítsék a Kőszegi Bor mint közösségi érték brandet.

Az egyesület tagjai fejlesztési koncepciót is kidolgoztak, amiről Kampits László borász, a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének ösztöndíjas kutatója beszélt, arról pedig, hogy miként lehet superior, illetve grand superior borokat előállítani, Böröcz Tamás hegyközségi elnök tartott előadást kedden délután a Szemző ház pincéjében.

Elhangzott, a kőszegi borosgazdák egymás piacát tiszteletben tartva, főként helyben értékesítik borai kat, a helyi értékesítés pedig a legjobb piaci modell: a borturizmusra kell építeni. Az online is követhető eseményen szó esett a kőszegi borok minőségi besorolásáról, a Márton-napi újborokról, a Kőszeget érintő fejlesztési tervekről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!