Répcelak

2021.12.03. 11:00

Mindennapi biológia

Szerda délután dr. Nagy Ádám egyetemi adjunktus a klímaváltozásról tartott előadást a Répcelaki Művelődési Ház és Könyvtár Mindennapi biológia sorozatában.

VN

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programon elnyert támogatásból megvalósult rendezvényen dr. Nagy Ádám egyetemi adjunktus kalauzolta el a megjelenteket a különböző földtörténeti korokba. Beszélt egyebek mellett arról, hogy milyen gyakori jelenség bolygónkon a klíma megváltozása, és hogy milyen természetes folyamatok voltak ennek időről időre a fő kiváltó okai. A biológus hangsúlyozta: közeledve a saját korunkhoz, egyre inkább megjelent az emberi tényező is a globális méretű időjárás-változás kapcsán.

A szakember hozzátette: az emberiség jó ideje keresi a megoldást a probléma orvoslására, hogy mit lehet tenni, ha még nem túl késő. Ennek egyik fő eleme az alapvető energiaforrások – a víz, az áram és a földgáz – gazdaságos és takarékos felhasználása, innovatív elképzelések kutatása a klímavédelem területén.

Az előadást követően a résztvevők egy kis vendéglátással összekötött kötetlen hangvételű beszélgetésen oszthatták meg egymással a hallottak kapcsán felmerülő gondolataikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!