Szentgotthárd

2021.09.22. 19:00

Újra kiadhatják Keserű Balázs zeneművét

Legutóbbi testületi ülésén az önkormányzat döntött a civil szervezeteket és városrészeket támogató alaphoz beérkezett pályázatokról. Erre a célra az idei költségvetésében 6,1 millió forintot különítettek el.

Tersztyánszky Krisztina

Az alaphoz idén második alkalommal nyújthattak be kérelmet a civil szervezetek és városrészek. A testület az önkormányzati civil referenshez beérkező valamenynyi kérelmet támogatta. Így például a Szemle Egyesület szervezésében megvalósulhat az őszi hangversenysorozat és kiállítás, meg lehet tartani a Szivárvány kórus jubileumi koncertjét, és több szervezet igényelt támogatást adventi, karácsonyi programra is.

A Szentgotthárdi Muzsikáért Alapítvány újra kiadhatja a Keserű Balázs Szentgotthárdi mise című művét tartalmazó CD-t. Keserű Balázs szentgotthárdi zeneszerző 25 évvel ezelőtt, 1996-ban írta meg oratorikus művét. Az ősbemutatót követő évben sajnos Balázs elhunyt.

A klasszikus mise liturgikus tételei közé épített oratóriumban Jézus kínszenvedéseit dolgozta fel latin nyelven. Alkotása maradandó értékű, a Szentgotthárdi Értéktárnak is része. A mise teljes hanganyagát 1999-ben felvették és CD-n kiadták, azonban a példányok elfogytak. A tervek szerint az önkormányzat támogatásával 500 példányban kerül majd forgalomba a lemez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!