verseny

2021.11.16. 19:00

Vízben a SzoSI úszói

A Szombathelyi Sportiskola és Sportközpont három versenyzője, Kalmár Alíz és testvére Laura, valamint Davanzó Nicol is új egyéni csúcsot állított be saját úszónemében a XVII. Rövidpályás Országos Bajnokságon.

Sütő Dániel

Remekül teljesítettek a Sportiskola úszói a kaposvári rövidpályás országos bajnokságon, ami nem is csoda, hiszen a versenyt megelőzően a somogyi megyeszékhelyen edzőtáboroztak egy héten keresztül egy 25 méteres medencében. – A felkészülési munka

meghozta gyümölcsét, hiszen például Kalmár Alíz nemcsak 200 méter mellen jutott döntőbe, hanem kiváló teljesítménnyel kiharcolta a fináléba jutást 100 méter mellen is – értékelt Budavári István, a Szombathelyi Sportiskola és Sportközpont úszóinak edzője.

– Előbbiben ötödik, utóbbiban pedig hatodik helyezést ért el. Alíz ikertestvére, Laura minden versenyszámában egyéni csúcsot döntött, ennek ellenére sajnos nem sikerült B döntőbe sem jutnia, de eredményei több mint biztatóak a jövőre nézve – fogalmazott a tréner.

Hozzátette: a lányok kezdik utolérni az országos élmezőnyt. A sportiskola ifjúsági úszója, Davanzó Nicol 100 méter pillangón került a B döntőbe, ott azonban célba érkezéskor szabálytalanul nyúlt be, emiatt a versenybírák kizárták. Ezt leszámítva, Nicol ideje mindenképpen figyelemre méltó volt.

– Összességében mindhárman nagyon jól úsztak, új egyéni csúcsokat felállítva – összegzett Budavári István, a sportiskola úszóinak edzője.

Eredmények: 100 m női mellúszás, A döntő: 6. Kalmár Alíz (1:09,04). 50 m női pillangóúszás, B döntő: 6. Davanzó Nicol (0:28,28). 200 m női vegyesúszás, B döntő: 3. Kalmár Alíz (2:19,20). 200 m női mellúszás, A döntő: 5. Kalmár Alíz (2:28,29). 50 m női mellúszás, B döntő: 2. Kalmár Alíz (0:32,10).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!