Sárvár

2013.10.24. 13:00

Lett is, meg nem is új radiátor

Sárvár - Levélben fordult szerkesztőségünkhöz egy sárvári asszony, akinek több hónapja tartó ügye van a lakásszövetkezettel egy radiátorcsere miatt.

Nagy Ildikó

Krempánszky Andrásné Krisztina ügye május végén kezdődött: a Nádasdy Lakásszövetkezet akkor hívta fel a lakók figyelmét arra, hogy június 3-a és 17-e között le-eresztik a vizet a fűtésrendszerből, ezért nyissák ki a radiátorok szelepeit, és jelezzék fűtéssel kapcsolatos problémáikat. Krisztina jelezte is, hogy a fürdőszobai radiátoruk nagyon rozsdás, megérett a cserére. (Itt kell megjegyezni, hogy a ház lakásaiban lévő radiátorok a lakásszövetkezet tulajdonában vannak.) Krisztina állítólag azt a választ kapta, hogy majd ha kilyukad, kicserélik a fűtőtestet. Ősszel, amikor elkezdtek fűteni, ez be is következett. Krisztina bejelentette a lakásszövetkezetnél, a szerelő hozott egy másik, használt radiátort, amit felszerelt a fürdőszobába, és ami már aznap este folyatott, ugyanis lyukas volt. Ezek után sikerült elérni, hogy egy új radiátor kerüljön a fürdőbe, ami viszont a korábbinál jóval kisebb: míg az előző 110x60 centiméteres volt, a mostani 40x60 centiméteres.

Krempánszky Andrásné Krisztina a kifogásolt radiátort mutatja. Fotó: Nagy Ildikó

Tóth János, a Nádasdy Lakásszövetkezet elnöke kérdésünkre elmondta, hogy szerinte a fürdőszobai radiátor nem volt lyukas, de Krempánszkyék már annyit leveleztek az ügyben, hogy inkább kicserélték. Azt az elnök is elismeri, hogy egy rossz fűtőtestet szereltek fel a régi helyére, mint ahogy azt is, hogy a jelenlegi fűtőtest jóval kisebb az előzőnél. Ám az általa megkérdezett szakértő szerint a fürdőszobát ez a kisebb radiátor is felfűti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!