Sárvár

2013.11.25. 10:10

Szavalat, mese

Sárvár - A Szent László iskolában rendezték a Szombathelyi Egyházmegye katolikus iskoláinak vers- és mesemondó versenyét.

Dr. Szalai Ferencné

Celldömölk, Kőszeg, Jánosháza, Zalaegerszeg és Szombathely egyházi iskoláinak tanulói mérték össze felkészültségüket. A sárvári iskola tanulói nem versenyeztek ezen a találkozón. A szavalóversenynek a Weöres Sándor centenárium adott apropót, melyre kategóriánként egy-egy delegált diák, összesen 30 versenyző érkezett.

A szervező iskola kérésére a résztvevő intézmények saját készítésű Weöres Sándor versillusztrációkat hoztak magukkal, melyekkel a sárváriak Abai Imréről elnevezett termüket díszítették fel. Az alsó tagozatosoknak magyar-, illetve állatmesék előadásából kellett felkészülniük, a felső tagozatosoknak pedig kötelezően egy-egy Weöres Sándor verset, valamint szabadon választottként egy vallási témájú költeményt kellett értelmezve, átélten előadni.

A díjakat Orbán István kanonok (jobbról) és Ördög Tibor adta át (Fotó: dr Szalai Ferencné)

A versengésre ráhangolódni a sárvári Nádi verebek énekegyüttes rövid műsora segített, ezt követően a tényleges megmérettetés két helyszínen folytatódott. A felső és az alsó tagozat más-más zsűri előtt mutatta be tudományát , majd a sárvári iskola alsó tagozatos Angelicus kórusa adott műsort a vendégeknek, mialatt a zsűri értékelt.

Az ítészek kiemelt arany, arany, illetve ezüst és bronz minősítéseket osztottak ki. A zsűri szerint kiemelkedő teljesítményt nyújtott Márton Dorka (Jánosháza), Kondics Lilla, Krizmanits Anna, Busa Edina (Kőszeg), Kiss Tamás, Pagano Loretta (Szombathely), Sarlós Napsugár (Celldömölk), Kristó Boróka (Zalaegerszeg).

A díjakat Orbán István kanonok, esperes-plébános és Ördög Tibor, a sárvári iskola igazgatója adta át. A találkozó fehér asztal mellett zajló szakmai és baráti beszélgetéssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!