Sárvár

2014.02.19. 16:24

A költségvetés kritikája

Sárvár – A város elfogadott költségvetésével kapcsolatos kritikáit fogalmazta meg a Híd a Jövőnkért Egyesület és az MSZP sárvári elnöke.

Nagy Ildikó

Németh Zsolt, a Híd a Jövőnkért Egyesület elnöke hangsúlyozza: nem véletlenül mondta a legutóbbi testületi ülésen, hogy az előző ciklusokban tonnaszámra érkezett a pénz Sárvárra, hiszen abból számos beruházás – fürdő- és kórházfejlesztés, a járóbeteg-ellátás korszerűsítése, iskolafelújítások, a főtér megújítása, a rábasömjéni csatornázás – valósulhatott meg. „A saját pénzéből az ostoba is tud beruházni, az igazi tehetség azonban a nagy ívű, támogatott beruházásokban testesül meg”, véli Németh Zsolt, aki szerint Sárváron szinte elveszett a lobbierő. Szerinte gond az is, hogy a költségvetésben nem látni a jövő előkészítésére vonatkozó koncepciót. Szabó Lajos, az MSZP sárvári elnöke úgy látja, a város 2014. évi költségvetése csupán kihasználja a központi költségvetésből adódó lehetőségeket, elkölti a tartalékokat, ugyanakkor nem foglalkozik a munkahelyteremtés lehetőségeinek az önkormányzat sajátos eszközeivel történő támogatásával, és nem készít fel az új EU-s költségvetésből adódó lehetőségek optimális kihasználására sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!