Sárvár

2014.07.01. 14:17

A szombathelyi szimfonikusoktól - mindenkinek: lüktet a Carmina Burana

Sárvár - Az ötcsillagos Spirit Hotelben rendezték meg a XIX. Dél-Magyarországi Traumatológus Kongresszust.

Tóth Csongor

Az ötcsillagos Spirit Hotelben  rendezték meg a XIX. Dél-Magyarországi Traumatológus Kongresszust, amelynek elnöke, dr. Biró Csaba  arra kérte fel Mérei Tamást, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatóját, hogy a zenekar művészei meghökkentő, ugyanakkor magas színvonalú produkcióval emeljék a rendezvény fényét, tegyék egyedivé a szakmai fórumot.

Egy évig tartó  tervezés után a Savaria Szimfonikus Zenekar és a VOX Savariae Énekegyüttes közreműködésével létrejött a nagyszabású produkció, a kongresszus nyitónapján Carl Orff  Carmina Burana című műve csendült fel a hotel aulájában. A zenészek és énekesek több szinten szólaltak meg egy időben, nem kis meglepetést okozva a több  mint 150 orvosnak. Az akcióról felvétel is készült, amelyet egy nap alatt több mint ötszázan tekintettek meg a legismertebb videómegosztón. A Savaria Szimfonikus Zenekar tovább folytatja szlogenének megfelelő célját, miszerint "mindenkinek zenélünk", ennek megfelelően a jövőben is „bárhol, bármikor, bármivel” megjelenhetnek a művészek, népszerűsítve a komolyzenét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!