Sárvár

2014.09.30. 12:49

Az utolsó négy hegyközségi utcában is kiépítik a szennyvízhálózatot

Sárvár - Jövő októberre százszázalékos lesz a város szennyvízcsatornázottsága: a Hegyközségben kezdődő munkákról ma tartottak sajtótájékoztatót a Városházán.

Nagy Ildikó

A Hegyközség egy részén már kiépítették a szennyvízcsatorna-hálózatot, már csak négy utca van hátra: a Sótonyi, a Pohárszárogató, az Ostffyasszonyfai és az Almáskerti. Most ezek következnek: a kivitelezési munkálatokra vonatkozó szerződést ma délelőtt írták alá a Városházán.

Kondora István, Sárvár polgármestere elmondta, hogy a Hegyközség szennyvízhálózatának kiépítését saját, önkormányzati forrásból fedezik, mégpedig abból a közművagyonból, amihez tavaly jutott hozzá a város.

- Szerencsénk volt, hiszen mire a városhoz került a közművagyon, már kész tervekkel és vízjogi engedéllyel is rendelkeztünk, így szinte azonnal munkához láthattunk. További könnyebbséget jelentett az is, hogy annak idején, amikor a város szélén megépült a nagyáruház, a Rába alatt átvezették azt a szennyvízcsövet, amire rá tudták, illetve tudják csatlakozni a vezetékeket.

A most kezdődő munkálatok nettó 140 millió forintba kerülnek, a tervek szerint jövő májusban végeznek a szennyízvezetékek fektetésével, utána következhetnek a bekötések, és jövő októberre már az utakat is helyreállítják.

A polgármester szerint e beruházás több szempontból is fontos: egyrészt a gyógyhelyminősítésnél is elvárás a szennyvízhálózat teljes kiépítettsége, másrészt a Hegyközség turisztikai fejlődését is szolgálja, hiszen elképzelhető, hogy kisebb panziók, apartmanházak is épülhetnek majd ezen a területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!