Sárvár

2014.09.09. 16:41

Sárvár peremén is folyamatosan fejlesztenek

Sárvár – A Kertvárosban és a péntekfalui városrészen is avatóünnepség volt: megújult utaknak, közvilágításnak, új járdáknak örülhetnek az ott élők.

Nagy Ildikó

– Ahhoz, hogy Sárvár valóban a minőség városa legyen, fontos, hogy ne csak a városközpont, hanem a peremterületek is fejlődjenek – mondta Máhr Tivadar alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője a kertvárosi városrész felújított utcáinak avatásán. A Kertvárosban mintegy 130 millió forintból öt utca újult meg az idén: az Arany János, a Baross Gábor, a Budai Nagy Antal, a Kassa és a Tompa Mihály utcák. A felújítás során egy teljesen új technológiát alkalmaztak: a gép a régi aszfaltréteget bedarálta, azt elkeverte az adalékanyaggal, majd azonnal le is terítette, és erre az alapra került az új aszfaltréteg. Ez a technológia rendkívül gyors munkavégzést tett lehetővé, aminek a környéken élők örültek a legjobban. Nem csak az aszfaltréteg újult meg: a kertvárosi utcákat szélesítették is, új padkákat építettek, és volt, ahol a kapubejárókat is rendbe tették.

Az Újsziget utcai avatást követően a gyerekek kedvence lett az új aszfalton végiggurított hordó. Balról Vinter István képviselő, Máhr Tivadar alpolgármester és Kondora István polgármester a környékbeli lakókkal, gyerekekkel. Fotó: Pajor András

A péntekfalui városrészen is avatás volt múlt pénteken: az Újsziget utca egyik oldalán új járdát építettek, és új parkolókat is kialakítottak. A Dévai utca is új aszfaltréteget kapott, ahol hiányzott a járda, ott megépítették. Az utca lakói régóta hiányolták már a közvilágítást: most ez a probléma is megoldódott. A Bartók Béla utcában élőknek – főleg a nagyobb esőzések idején – a csapadékvíz okozott sok bosszúságot, most ennek elvezetését is sikerült megoldani.

A péntekfalui városrész útjainak, járdáinak rendbetételére, valamint a közvilágítás bővítésére több mint 20 millió forintot fordított az önkormányzat, és – akárcsak a kertvárosi munkák esetében – ezeket a felújításokat is saját forrásból finanszírozták. Máhr Tivadar alpolgármester ugyanakkor hangsúlyozta, hogy tennivaló akad még bőven, hiszen a Bartók Béla utca is megérett az aszfaltozásra, a Temető utcában szélesíteni kellene az útfelületet, és az utcában a csapadékvíz elvezetését is mihamarabb meg kellene oldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!