Sárvár

2014.10.21. 10:15

Helyszínelők a sárvári könyvtárban

Sárvár - Több mint ötszázan fordultak meg a városi könyvtárban a múlt héten: az egyik délután például 152 gyerek helyszínelt a könyvespolcok között.

Nagy Ildikó

Már hagyomány, hogy a sárvári intézmény is csatlakozik az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatához. Az idén is izgalmas programokat szerveztek minden korosztály számára.

- Kedden indítottuk el népszerű, Detektívsarok című játékunkat, amelyre a városból és a környező településekről 39, felső tagozatosokból álló csapat jelentkezett. A könyvtári nyomozást, kutakodást igénylő, jövő tavaszig tartó, többfordulós játékot valódi helyszíneléssel indítottuk: a Sárvári Rendőrkapitányság nyomozói meséltek a munkájukról, mind a 152 gyermekről ujjnyomatot vettek és rabosított fotókat is készítettek róluk - meséli Bődi Piroska, a városi könyvtár vezetője.

Közben a folyosón megtekintjük azokat a kiállított tárgyakat egyebek között régi fotókat és könyveket, híres emberek autogramjait, szövött, fonott csodákat , amelyek a könyvtár dolgozóinak gyűjtőszenvedélyéről árulkodnak.

Kezdődhet a nyomozás. A gyerekeknek Koltay János rendőr őrnagy mesélt a munkájáról a könyvtári napok első rendezvényén, a képen jobbról Bődi Piroska, a sárvári városi könyvtár vezetője  (Fotó: Sárvári könyvtár)

A kisgyermekes anyukák nagy örömére a könyvtári héten is volt Ringató foglalkozás Gerbert Judittal, a Vas megyei zsidó emlékhelyekről Szántóné dr. Balázs Edit egyetemi docens, az őszi gazdasági határnapok paraszti kultúrában betöltött szerepéről Hámori Balázs etnográfus tartott előadást. A Sylvester Könyvbarátok Klubjában mutatták be a sárvári Tinódi gimnáziumba járó Pipics János Felhős utakon című kötetét, a diákkal egykori magyartanára, Farkas Jánosné beszélgetett.

Könyvtárpártoló tevékenységükért hárman kaptak elismerő oklevelet: Berkovicsné Kálmán Mária, Gönczölné Szalai Brigitta és Dávid Ferenc is rendszeresen ajándékoznak könyveket az intézménynek.

- A könyvtári napokon összesen ötszázan fordultak meg nálunk, 41-en újonnan iratkoztak be, 78-an pedig meghosszabbították tagságukat. A késedelmi díjakra meghirdetett amnesztiával 38-an éltek - vonja meg a múlt heti rendezvények mérlegét a Sárváron kívül 32 községet is ellátó sárvári könyvtár vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!