Sárvár

2014.11.18. 14:15

Ezüstérmet ért a fúvósok halászleve

Tihany - Úgy tűnik, a város fúvósai nemcsak muzsikálni, hanem főzni is remekül tudnak: a Garda Fesztivál főzőversenyéről ezüstéremmel tértek haza.

Cseszkó Tamás

Minden év novemberében kisebb gasztronómiai versengés veszi kezdetét Tihanyban, a Garda Fesztiválon, ahol különböző csapatok mérik össze tudásukat. Idén a Sárvári Fúvószenekar tagjai is megméretteték magukat, halászlét készítettek. A nemes ételhez a Rábából fogták a hozzávalót, egyebek között paduc, vörösszárnyú keszeg és sima keszeg is került a kondérba. A halfelelős Mészáros Róbert volt, a főszakács Sebesi László, a kukták: Sebesiné Ildikó, Kondics Tamás, Takács Viktor, Szélesi Attila és Máhr Tivadar. A badacsonyi fehérbort Ágh Péter és Gagyi Levente ajánlotta fel a csapatnak, mely végül olyan jól szerepelt, hogy ezüst minősítésben részesült.


A sárvári mesterszakácsok . Balról jobbra: Ágh Péter, Máhr Tivadar, Sebesiné Ildikó, Sebesi László, Mészáros Róbert, Szélesi Attila, Gagyi Levente, Kondics Tamás és Takács Viktor
Fotó: Cseszkó Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!