2014.11.18. 14:15
Ezüstérmet ért a fúvósok halászleve
Tihany - Úgy tűnik, a város fúvósai nemcsak muzsikálni, hanem főzni is remekül tudnak: a Garda Fesztivál főzőversenyéről ezüstéremmel tértek haza.
Minden év novemberében kisebb gasztronómiai versengés veszi kezdetét Tihanyban, a Garda Fesztiválon, ahol különböző csapatok mérik össze tudásukat. Idén a Sárvári Fúvószenekar tagjai is megméretteték magukat, halászlét készítettek. A nemes ételhez a Rábából fogták a hozzávalót, egyebek között paduc, vörösszárnyú keszeg és sima keszeg is került a kondérba. A halfelelős Mészáros Róbert volt, a főszakács Sebesi László, a kukták: Sebesiné Ildikó, Kondics Tamás, Takács Viktor, Szélesi Attila és Máhr Tivadar. A badacsonyi fehérbort Ágh Péter és Gagyi Levente ajánlotta fel a csapatnak, mely végül olyan jól szerepelt, hogy ezüst minősítésben részesült.
A sárvári mesterszakácsok . Balról jobbra: Ágh Péter, Máhr Tivadar, Sebesiné Ildikó, Sebesi László, Mészáros Róbert, Szélesi Attila, Gagyi Levente, Kondics Tamás és Takács Viktor
Fotó: Cseszkó Tamás