Sárvár

2015.04.07. 12:22

Közösen takarítják el a szemetet

Sárvár – Az idén is lesz tavaszi nagytakarítás a városban: április közepén bárki csatlakozhat a szemétszedőkhöz.

Nagy Ildikó

A város önkormányzata az idén is megszervezi tavaszi nagytakarítási akcióját: a rábasömjéni városrészben élők április 16-án, csütörtökön 16 órától, a sárváriak pedig április 17-én, pénteken 16 órától csatlakozhatnak az akcióhoz és tisztíthatják meg a város zöld- és egyéb közterületeit az ősz, valamint a tél folyamán összegyűlt hulladéktól.

A minél hatékonyabb munkavégzés érdekében – mint minden fontos dolgot Sárváron – a nagytakarítást is alapos tervezés előzte meg, így az idén is a város több pontjáról indulnak majd a szemétszedők.

Azok, akik csatlakozni szeretnének az önkéntes akcióhoz, több helyszín közül választhatnak: az egyik találkozási pont a Nádasdy utca és az Ungvár utca kereszteződésében lesz, de a Nádasdy utcában a piac előtt, a Vágóhíd utcában a benzinkútnál, a Szatmár utcai óvoda előtt, a sári városrészen a kavicsgödörnél, a Hegyközségben a Kálvária előtt, Rábasömjénben pedig a templom melletti játszótéren gyülekeznek majd az önkéntesek.

Sárváron egyébként nagy hagyománya van a közös tavaszi nagytakarításnak, és mivel a város lakói tisztában vannak a turizmus jelentőségével, szívesen vesznek részt a közös munkában, amiből egyébként a városvezetők is kiveszik a részüket. A takarítás után pedig jöhet a szépítés: Sárvár ugyanis a virágos és rendezett zöld- és közterületeiről is híres.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!