Sárvár

2015.07.14. 17:58

Túraútvonalak táblákon - A marketingre komoly hangsúlyt helyeznek Sárváron

Sárvár - Újabb fejlesztésekkel büszkélkedhet a Sárvári TDM. Információs táblákat helyeztek ki a város több pontjáról.

Cseszkó Tamás

A Sárvári TDM munkatársai egész évben azon fáradoznak, hogy a pihenni vágyó turistákat aktivitásra sarkallják. Eddig a szervezet által kialakított tematikus útvonalak alapján megszerkesztett városi térkép segítségével lehetett felfedezni a sárvári látnivalókat. Ezután ez a térkép digitálisan is elérhetővé vált a TDM weboldalán, hogy a turisták otthonról is tájékozódni tudjanak a tematikus túrák útvonalairól és leírásairól. Az elmúlt hetekben kihelyezett üdvözlő- és információs táblák arra szolgálnak, hogy fizikai valójukban is könnyebben tájékozódjanak a turisták a virágos, a vitalizáló és a históriás utakról, a látnivalókról. A közeljövőben pedig egy teljesen egyedi és újszerű mobilalkalmazás segítségével teszi a TDM szervezet elérhetővé ezeket a tematikus útvonalakat.

– A közelmúltban kihelyezett üdvözlő- és információs táblák többféle funkciót is betöltenek, így a város négy bevezető útja mellé új köszöntőtáblákat helyeztek ki, amelyeken Sárvár testvérvárosai is szerepelnek – tudtuk meg Haller Ferenctől, a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől.

Schimmer Dániel, Ferenczy Vivien, Bándli Barbara és Mészáros Adrienn az infoviskóban. Fotó: Cseh Gábor

A városon belül 17 tábla szolgálja a könnyebb eligazodást, ezek többnyelvűek és a város főbb pontjait jelzik, így a centrumot, a gyógyfürdőt, a Csónakázó-tavat, a parkerdőt.

Találkozhatunk hat gyógyhelyi jelzőtáblával is, amelyek a városon belüli gyógyhelyi terület határait mutatják meg az érdeklődőknek. A tematikus túrák – a Vitalizáló körút I., Vitalizáló körút II., Történelmi sétaút, Virágos város sétaút – közötti eligazodást pedig a 83 kihelyezett, különböző színű tábla segíti, amelyeket gyalogosan, nordic walking túra keretein belül vagy akár kerékpárral is bejárhatunk. A históriás sétaútvonalon a turisták elmerülhetnek a történelmi emlékekben, a virágos város gyalogos vagy nordic walkingos túrán pedig Sárvár zöldövezeteiben, természeti helyeiben gyönyörködhetnek, de akár kerékpárra is pattanhatnak, hogy az átfürdőzött nap után felfrissüljenek a vitalizáló körtúrákon.

A TDM szervezet által megvalósított projektek után minden adott a sárváriaknak és a turistáknak a tökéletes tematikus kikapcsolódáshoz. Haller Ferenc arról is beszélt, hogy a marketingre komoly hangsúlyt helyeznek, az a céljuk, hogy minél több csatornán keresztül kapjanak impulzusokat Sárvárról azok, akik megfelelő pihenési lehetőséget keresnek.

– Sárvár azért is kiváló város, mert egyaránt található itt történelmi látnivaló, gasztronómiai különlegesség, vallási emlékhely, és persze a fürdő is, amely rengeteg látogatót vonz – hangsúlyozta a turisztikai iroda vezetője.

Haller Ferenc elmondta, hogy a jövőben még több időt fordítanak a helyi vállalkozók képzésére, fejlesztésére, de a középiskolásokat is bevonják a turisztikai feladatokba, a nemrég átadott információs pontokon, azaz az infoviskókban ugyanis önkéntes középiskolások segítenek a látogatóknak, ráadásul a Tinódi gimnáziummal karöltve immáron hivatalos gyakorlóhelyként is funkcionálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!