Sárvár

2015.11.03. 17:24

Virágos Magyarországért: díjat kapott Sárvár

Sárvár – A város évek óta jól szerepel a Virágos Magyarországért versenyen, az idén a Zöldebb Városokért különdíjat kapta.

Pajor András

Az elmúlt három évben Sárvár pályázatai mindig sikeresnek bizonyultak: két éve a legmagasabb szakmai díjat, az Arany Rózsát, tavaly a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai különdíját kapta meg. Sárvár idei különdíját a Magyar Kertészek Országos Szövetsége és a Green City Nonprofit Kft. ajánlotta fel. Az elismerés mellé jár két fő részére egy szakmai továbbképzés és a városban néhány négyzetméternyi, gondozást nem igénylő gyepszőnyeget is telepítenek.

A Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny az innovatív zöld kultúra hazai megmérettetése. A versenyt idén négy minisztérium, Budapest önkormányzata, a Magyar Turizmus Zrt. és több civil szervezet, közöttük a verseny szervezésében is tevékenyen részt vevő Virágzó Magyar Kertkultúráért Alapítvány írta ki.

A verseny célja egy esztétikus, vendégváró település- és országkép kialakítása, a turizmus fellendítése, a településeken élők összefogásának ösztönzése volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!