Sárvár

2015.12.29. 15:50

Fúvósok kezdik az évet Sárváron

Sárvár - Az új év másnapján, január 2-án tartja hagyományos évköszöntő koncertjét a Sárvári Koncertfúvószenekar a Tinódi gimnázium csarnokában 17 órai kezdettel.

Pajor András

A több mint négy évtizedes múlttal bíró újévi koncert a város polgárainak első közös újévi összejövetele, így mindig zsúfolásig megtelik a terem. Sárvár fúvószenei életének múltja az 1900-as évek elejéig nyúlik vissza. A koncertfúvószenekar mostani felállásában tíz éve működik, a városban addig korábban külön tevékenykedő zenekarok egyesülésével jött létre Szélesi Attila karnagy vezetésével. Tagjai a városi zeneiskolában tanulják a hangszeres muzsikálást. A fúvósoknál a 14 éves fiataltól az ötvenen túliakig három generáció zenél együtt. Januári koncertjük ismét felöleli a fúvósirodalom valamennyi műfaját a koncertindulóktól kezdve a koncertfúvószenekari műveken keresztül a könnyed, szórakoztató dallamokig. A meglepetéssekkel színesített programon a zenekart Szélesi Attila karmester vezényli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!